Quantcast
Channel: Scratch Day – ScratchCatalà
Viewing all articles
Browse latest Browse all 11

Sensacions del Dia de l’Scratch al Citilab

$
0
0

La més intensa que vaig percebre va ser, quina sort que tenen els alumnes de tots aquests mestres involucrats i preocupats en com educar d’una forma més interessant, divertida i capdavantera. Enhorabona!!

Segurament la llavor plantada anys enrere per persones com el Ramón Cemeli, el Jordi Achon i tants d’altres, esta donant bons fruits.

Mestres entusiasmats amb el que fan com el Marco A. Rodriguez que ens va mostrar el que és la Computació Física, que nomes escoltar-lo ja donaven ganes de posar-se a programar un robot amb qualsevol peça que puguem trobar per casa.

Com la Carlota Bujons i el Fran Sabaté amb el seu Taller de Videojocs, fent que els més petits facin de mestres dels companys de la ESO mostrant-los l’ús de l’Scratch. Em van recordar passatges del vídeo “Pay Attention”, que vaig traduir al Català als inicis d’aquesta feina de divulgació que és ScratchCatalà, on en comptes de veure els vídeo jocs com un problema o pèrdua de temps, ho han fet servir com un eina per educar.

Com el Josep Mª Fargas presentant-nos el Taller de Robòtica Lego Bogatell-Icària, que amb l’ús del Lego i del Lego Mindstorms ens va mostrar, entre d’altres, com havien creat l’edifici de l’escola amb peces Lego reproduint planta per planta i explicant-nos la seva experiència amb aquest enginy de construcció i de petits robots.

Com el Jordi Orts que ens va instruir en què és un robot didàctic.

O com el Toni Moreno que degut a la seva fantàstica tasca amb els robots, fins i tot han creat un concurs de robots, el RobOlot que ja va per la seva 8ena. Edició i on participen instituts de tota Catalunya i fins i tot universitats.

El Jordi Achon, responsable de l’àrea de recursos educatius digitals del Servei TAC, ens va presentar l’espai Imagina dins la web de l’EDU365 on es poden trobar recursos per programar i per treballar amb robots.

El Jordi Delgado, Professor de la FIB i cap del projecte EduTech del Citilab va ser l’encarregat de parlar-nos de la importància d’ensenyar a programar als nens. Per què programar? Per tenir més informàtics?, no, per ajudar als nens a pensar d’una forma diferent i millor. Fer-los actius en el seu aprenentatge i no passius.

Aquí teniu algunes de les fotografies de l’esdeveniment.

Espero poder penjar ben aviat la sessió emesa per streaming pel Citilab.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 11